Rijtest: Volkswagen Golf GTE (2015)

Christian Schilder

Parttime petrolhead met fascinatie voor auto's, snelheid en sensatie.

You may also like...

10 Responses

 1. Joost van Dijk schreef:

  Chrissie, ik ben benieuwd naar de Passat GTE. Dat moet toch ook goed zijn , niet?

 2. Christian Schilder schreef:

  Ik was erg te spreken over de Passat (http://driveaholic.nl/rijtest-volkswagen-passat-2-0-tdi-2014/). De Passat GTE is dankzij de 7% bijtelling natuurlijk nog aantrekkelijker. En VW zal de Passat GTE gewoon als Passat wegzetten en niet geforceerd als GTI. Dus ja……ik zou snel naar de dealer rennen en er eentje bestellen. Probeer wel de Highline te nemen, die heeft hele fijne stoelen!

 3. Joris schreef:

  Leuk artikel en erg vermakelijke conclusie!

  Ja, ik ben zo’n leaserijder die hem besteld heeft en ik ben er intens blij mee, zowel qua prestaties als ook financieel. De vergelijking met het puisterige jochie deed me wel bijna van mijn stoel rollen van het lachen en ik moet helaas toegeven dat je gelijk hebt. Ondanks dat ga ik er geen spijt van krijgen.

 4. Erik schreef:

  Hoe komt u aan dat netje? Lijkt mij ideaal voor de laadkabel(s).

 5. Is misschien onderdeel van optioneel bagageruimte pakketje? Zou je even op volkswagen.nl moeten checken of dit standaard is of een optie.

 6. Erik schreef:

  Oke, zal de dealer nog even bezoeken. Overigens haal ik, door binnen de stad en in de file volledig electrisch te rijden, nu bijna 1 op 25. Gte mode gebruik ik weinig, leuk speelgoed, maar ook in andere modi wordt slim gebruik gemaakt van de electromotor en is de auto enorm snel op snelheid. Ik ben er zeer tevreden over.

 7. Erik schreef:

  Op youtube staat trouwens een filmpje van de gte dat hij in 6.3 seconde naar 100km/u gaat. Dat is sneller dan een gti op papier haalt, als ik het goed heb begrepen.

  https://m.youtube.com/watch?v=gxRptqAOt7E

 8. Bart schreef:

  Het is maar waar je vanuit komt. Kom je uit een GTI, dan mis je het lichtvoetige karakter en de betere remmen. De GTE ligt trouwens zeer goed op de weg doordat de accu’s op de achteras drukken. Kom je uit een ‘gewone’ Golf dan zal je aangenaam verrast worden. Ik heb zelf een paar uur mogen sturen en je merkt wel dat de GTE zwaar is, maar wel heel vertrouw wekkend aanvoelt en best wel snel is in tussenacceleraties. Geen straf om er in te rijden.

 9. Voor 7% bijtelling is het zeker geen straf nee en valt er weinig tegen in te brengen. Maar als particuliere koper staat de GTE niet op mijn shortlist. Zo simpel is het.

 10. vwgtezekerweten schreef:

  Zelden zo n slechte recensie gelezen.Puisterig blabla wat een lulkoek. De gte is gewoon een genot om in te rijden waarin je zelf de keuze hebt om oftewel zuinig of sportief te rijden.Heerlijke auto en ik rijd hem prive en tot in lengte van dagen zover ik dat nu kan bekijken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. Meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten