Rijtest: Volkswagen Golf R (2014)

Christian Schilder

Parttime petrolhead met fascinatie voor auto's, snelheid en sensatie.

You may also like...

14 Responses

 1. Rhyan schreef:

  Super review. Leest makkelijk weg. Kan me helemaal erin vinden wat betreft de auto. Maar toch.. Vraag ik me af wat in jou optiek onder “supercar” valt? Ik denk dan aan een Lamborghini Huracan en dan twijfel ik of de Golf een goed alternatief is.

 2. Christian Schilder schreef:

  Goed punt, ik bedoelde eigenlijk sportauto ipv supercar. Heb de tekst even aangepast. Als ik het geld zou hebben, zou ik ze overigens gewoon beiden kopen 😉

 3. Rolf schreef:

  Prima review! Ik heb er mezelf eentje cadeau gedaan (ik moet hem wel zelf betalen!) en begin 2015 mag ik hem ophalen. Ik vond deze Gollf R het mooist in Oryx White maar dan wel met de flow forming 19″ Pretoria velgen…. Ik weet het! Over kleuren mag je zeker niet discussiëren. Ik ben wel erg benieuwd of hij me op alle vlakken zal kunnen bekoren. Ik bestelde deze Golf R met alles erop en eraan en zo belandde hij met extra kortingen toch bijna 6.000 euro goedkoper op de bestelbon dan een Lexus IS 300h F-Sport. Natuurlijk kun je die twee auto’s niet vergelijken, maar ik rijd nu met een Lexus IS 250 Executive die ik op Autoscou24 heb geplaatst en nu wou ik in een min of meer vergelijkbare prijsklasse toch eens wat anders en vooral sportievers op de oprit. Ik heb met de Lexus Hybrid gereden – goed, maar zeker niet beter dan mijn huidige wagen. Met deze Golf VII R heb ik geen testrit gedaan. Ik denk WEL dat ik nu zowat alle tests en reviews heb gelezen die ik kon vinden in magazines en op het internet! Sportief, veilig, dagelijks bruikbaar (beetje dorstig?) en… praktisch! Nieuwjaar nadert met rasse schreden…

 4. Hans schreef:

  Ik heb de Golf 6 R gehad.. hij is helaas ongewild meegenomen, tip van de dag neem een goede verzekering want hij is helaas ook erg gewild bij enkele oosterburen.. Maar was zeker 1 ding was zeker hij reed top! Betreft het stuk over wie heeft er nog een sportauto nodig.. de Golf is goed maar niet special genoeg.. zal hem nooit inruilen voor mijn lotus Exige Cup die heeft ff wat meer beleving wat voor mij autorijden bijzonder maakt.

 5. Bert schreef:

  mooie review van een dito auto. Ik maak elke dag fijne ritten in een GTD en deel de fijne rij eigenschappen. Er is 1 ding dat ik vreemd vind en dat zijn de lovende woorden over de 2.0 TSI. Uit ervaringen op internet over TSI motoren die stuk lopen wanneer ze nog geen ton op de klok hebben staan. Ook van dichtbij ken ik een zelfde verhaal, excessief olieverbruik en motoren die gewoon ‘stuk’ lopen. In testen hoor je er nooit iets over. Ik ben benieuwd naar ervaringen van gebruikers of dit gedeeld wordt of niet.

 6. Christian Schilder schreef:

  @Bert: een rijtest is altijd een momentopname. Het is bijna onmogelijk om iets te roepen over de betrouwbaarheid van een nieuw blok (zolang is de Golf R nog niet op de markt). Ik weet wel dat er in het begin wat turboproblemen waren, maar dat hebben ze inmiddels aangepast.

 7. prachtig review! Meestal passen ze wel de min puntjes aan maar er zal altijd wel wat zijn waarvan je denkt dat het beter kan. Anders kan het nooit beter he

 8. Christian Schilder schreef:

  Idd, de perfecte auto bestaat niet. Maar deze Golf R komt wel in de buurt 🙂

 9. Ruud schreef:

  Lelijke auto en waarschijnlijk nog meer bagger dan de Golf 6

 1. 26 december 2015

  […] zescilinder en achterwielaandrijving kost 10k minder bij een gelijkwaardige uitrusting. Met een Volkswagen Golf R houd je zelfs 25k op zak, terwijl je met die auto ook niets tekort komt. Sterker nog, als […]

 2. 22 juli 2017

  […] dan overstuur en ook is de auto toch weer een paar kilootjes zwaarder. Als ik eerlijk ben rijdt een Volkswagen Golf R een tandje strakker. Wel voelt de BMW – ook bij normaal tempo – wat meer […]

 3. 23 mei 2018

  […] en die auto was bij de introductie al niet bij machte om het op te nemen tegen de Audi A3 en de Volkswagen Golf. Anno 2018 begint het zelfs storend te worden. Bijvoorbeeld de Aldi-tablet die Mercedes op het […]

 4. 29 juli 2018

  […] vind niet zo alert als de DSG-6 die je nog in de Seat Leon Cupra en vorige generatie Volkswagen Golf R en GTI kon vinden. Deze versnellingsbak kan niet op tegen de BMW […]

 5. 23 april 2019

  […] van de beste auto’s die ik gereden heb in mijn bloggeschiedenis is zonder twijfel de Volkswagen Golf 7 R. Ik reed die in 2014 en was flabbergasted. Wat een geweldige auto. Een alleskunner. Een god op […]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. Meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten